Een Travellerspoint blog

1: Hoe het begon - Het Pantheon

Onze eerste vakantie in Rome hebben we aangegrepen om de route te volgen die beschreven is in het boek "Het Bernini Mysterie" van Dan Brown.

In dit boek is Robert Langdon, een hoogleraar religieuze iconologie aan Harvard University, op zoek naar het hoofdkwartier van de verloren gewaande groepering de "Illuminati", een groepering van vooraanstaande wetenschappers, schrijvers en kunstenaars die de vernietiging van de katholieke kerk hoog in het vaandel had staan. Vanwege de almacht van de katholieke kerk was hun hoofdkwartier slechts te vinden via het oplossen van velerlei raadselen en verborgen aanwijzingen.

Het belangrijkste raadsel staat vermeld onder de kop van deze blog.

Santi is de minder bekende achternaam van de Rafaël. Rafaël Santi of Rafaelo Sanzio, die begraven ligt in het Pantheon. Het duivelsgat zou kunnen verwijzen naar het verhaal, dat de duivel een gat boorde in het dak van het Pantheon, toen dit gebouw door Bonifacius IV werd ingezegend en de duivel probeerde te ontsnappen. De naam Pantheon is afgeleid van de oorspronkelijke godsdienst die er werd beoefend: het Pantheïsme, de aanbidding van alle goden, met name de heidense goden van moeder aarde. -> Santi's aardse graf met duivelsgat.

Het_pantheon.jpg
Het Pantheon, aanzicht vanaf het Campus Martius

Duivelsgat..antheon.jpg
Het duivelsgat (oculus). Klik hier voor het Pantheon in vogelvlucht.

Santi_graf..antheon.jpg
Santi's graf

Geplaatst door jpvdhel 16:59 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Inloggen