Een Travellerspoint blog

2: Onderweg naar Piazza del Popolo I

De Trevi Fontein

Het graf van Santi blijkt niet de plaats waar de volgende aanwijzing te vinden is. We moeten niet op zoek naar de plaats waar Rafaёl begraven ligt maar naar het graf dat Rafaёl gemaakt heeft, Santi's graf zoals Da Vinci's Mona Lisa, Michelangelo's David en Monets Waterlelies.

Dit blijkt de Chigi-kapel in de Santa Maria del Popolo-kerk. Het duivelsgat (un buco del diavolo) blijkt een beenderkuil onder een ander graf, de crypte van de gebroeders Chigi.

Onderweg dan maar. Maar natuurlijk sluiten we niet onze ogen. Via een aantal zeer gezellige straatjes bereiken we de Via del Corso. Weerstand biedend aan de bijna onbedwingbare neiging om hier te gaan winkelen, steken we snel de straat over en verdwijnen we in de volgende gezellige steegjes om uit te komen bij de Fontana di Trevi. Het is wat om, maar je wilt het niet missen.

Trevi_fontein_2.jpg
De Trevi Fontein

Als je voor de Trevi fontein staat (met je gezicht richting de fontein) heb je aan je rechterhand (op het hoekje) een hele goede ijszaak. Betaal achterin de zaak je ijsje en zoek daarna de smaken uit. Heerlijk, met huisgemaakt Italiaans ijs, in het zonnetje, op de rand van de Trevi fontein.

Vergeet ook niet de mythe van de Trevi fontein.

De Fontana di Trevi bevindt zich op een klein pleintje, het Piazza di Trevi. Zij is gebouwd door de architect Nicola Salvi. De fontein staat aan de voorkant van een groot paleis, het Palazzo Poli. Het thema van het bouwwerk is de oceaan met Neptunus op een schelp die voortgetrokken wordt door twee gevleugelde paarden.

Er zijn elementen van de oceaan in de paarden verwerkt. Het ene paard is rustig en het ander wild. In twee nissen staan links en rechts de uitbeeldingen van Overvloed en Gezondheid. Rechts bovenaan zie je een afbeelding van een maagd die een soldaat de plek van een bron aangewezen zou hebben.

De fontein is ook zeker niet klein met haar 26 meter in de hoogte en 20 meter in de breedte. Ook is er een legende rond de Fontana di Trevi. Wanneer je met je rug naar de fontein staat en er over je linkerschouder twee muntjes in gooit, je ogen sluit, aan Rome denkt en uitroept 'Arrivederci Roma, zul je ooit terugkeren naar deze prachtige stad. De muntjes die in de fontein belanden, honderden Euro's per dag, worden door het stadsbestuur gebruikt om de fonteinen te onderhouden.

Geplaatst door jpvdhel 09:17 Gearchiveerd in Italië Reacties (0)

(Berichten 6 - 6 uit 7) « Pagina 2 3 4 5 [6] 7 »